När enkla lösningar kräver komplexa medel - ALTEN Sweden

När enkla lösningar kräver komplexa medel

Trender – Life science-marknaden är under ständig utveckling, med tekniska, regulatoriska och ekonomiska faktorer som driver fram ständigt föränderliga trender. Hos ALTEN leder dessa förändringar till kontinuerlig utveckling i en sektor där varje dag har en betydelse för patienterna.

QUENTIN BIROT /
CHEF FÖR TILLVERKNING OCH KLINISK VERKSAMHET INOM BIOVETENSKAP – ALTEN

Vilka är de största aktuella trenderna och utmaningarna inom life science-marknaden?

Life science-marknaden utvecklas snabbt och står inför ständiga tekniska, regulatoriska och socioekonomiska förändringar. Den ökande pressen, FoU-kostnaderna och ESG-efterlevnaden kräver innovativa strategier för att upprätthålla en kraftfull utveckling och samtidigt optimera kostnaderna. Därmed blir outsourcing till CRO-organisationer(Clinical Research Organisations) och CDMO-organisationer (Contract Development Manufacturing Organisations) allt viktigare för att balansera kostnadseffektiviten med högkvalitativa och innovativa produkter. Pandemin avslöjade dessutom sårbarheter i leveranskedjan, vilket ledde till att läkemedelsindustrin omlokaliserade för att få motståndskraft, samtidigt som man balanserade Medtechs behov av global effektivitet. AI revolutionerar också prövningar och tillverkning, medan blockchain stöder dataintegritet, vilket kräver fast implementering och anpassning av regelverket. Dessa framsteg underlättar sammanfogandet av MedTech och Pharma, vilket främjar innovativa terapier och diagnostik. Denna sammanstrålning förbättrar patientvården och kräver integrerad teknik och harmoniserade regelverk.

Vad är ALTENs perspektiv?

ALTEN tillämpar en flerdimensionell strategi för att hantera dessa trender. Som svar på de ekonomiska påfrestningarna förbättrar Aixials CRO-tjänster effektiviteten inom FoU och begränsar kostnaderna utan att offra innovation eller kvalitet. Dessutom anpassar ALTEN kundernas verksamhet till globala ESG-standarder, vilket ökar uppfyllelsen och konkurrenskraften. Dessutom är vi väl positionerade för att hantera de utmaningar som sårbarhe i leveranskedjan innebär. Med närvaro i över 30 länder säkerställer ALTENs lokal närvaro till tillverknings- och FoU-kluster en balans mellan lokal produktion och global operativ effektivitet. När det gäller digitalisering använder ALTEN, tillsammans med SDG och Lincoln, AI för att optimera prövningar och tillverkning, minska tiden till marknaden och förbättra kvaliteten. Vi säkerställer säker och transparent datahantering med hjälp av ALCOA+ och blockchain. För att hantera konvergensen mellan MedTech och Pharma utnyttjar ALTEN sina ingenjörsrötter och sin starka expertis inom biovetenskap för att driva innovation i denna skärningspunkt. Genom Aixial förbättrar ALTEN patientvården med avancerade terapier och diagnostik, vilket integrerar båda områdena.

Vad är vår Groupen mervärde?

ALTENs mervärde ligger i vårt omfattande och skräddarsydda tillvägagångssätt för att tillgodose kundernas behov. Vi levererar tjänster som spänner över hela produktlivscykeln, från tidig FoU till regelefterlevnad och marknadsintroduktion, vilket säkerställer en sömlös projektutveckling. Detta kompletteras av ALTENs unika glokal synergi. Vår globala expertis, förstärkt av lokalt utförande, uppfyller effektivt olika krav från regelverk och marknader. Centralt för denna kapacitet är vår integrerade tekniska inriktning, som stöds av ett robust leveransramverk och kompetenscentra. Denna kombination ger skräddarsydda lösningar och garanterar högkvalitativa standarder.